Titlu: Camera șoaptelor
Autor: Dean Koontz
Editura: RAO
Titlu original: The Wispering Room
Traducere de Alexandru Szollo
Anul apariției: 2020
Număr pagini: 528
Media Goodreads: 4,22 din 13,532 note
Mult mai captivant și mai energic decât volumul anterior al seriei. Un personaj aparte care luptă împotriva unei conspirații malefice pentru a-și răzbuna soțul, o profesoară care aude voci ce o îndeamnă la fapte necurate și un bunicuț ce bântuie cu mașina în fiecare noapte șoselele americii. Acestea sunt câteva ingrediente perfecte pentru o lectură plăcută.
Înainte de a trece la subiect, vreau să menționez că acesta este cel de-al doilea volum al seriei „Jane Hawk”, povestea începând în „Zona invizibilă”. Este important să fac această precizare pentru a nu crea confuzie.
M-am apucat să citesc cărțile lui Dean Koontz acum vreo opt ani și pot să spun că mi-au plăcut extrem de mult. M-a impresionat modul în care autorul reușește cu măiestrie să introducă maleficul și teroarea în cotidian. Lumea literară a lui Koontz evoluează de la normalitate la obsesie, iar personajele, atât cele malefice, cât și cele pozitive, sunt fascinante.
Un astfel de personaj este și Jane Hawk, o tânără de 28 de ani, fostă agentă FBI. Căsătorită cu un fost pușcaș marin și mamă a unui copil de cinci ani, ea are parte de o viață perfectă. Dar cum lui Koontz îi place să-și zguduie universul din temelii, viața ideală a lui Jane se destramă.
Evenimentul care declanșază intriga este sinuciderea suspectă a soțului ei, Nick, care și-a tăiat venele în cadă. Fiind sigură că partenerul ei de viață nu avea motive să recurgă la gestul suprem, Jane ia decizia de a porni în căutarea adevărului. Însă problema se complică atunci când ea este acuzată că și-ar fi ucis soțul, și astfel ajunge să fie urmărită de poliție și de foștii ei colegi de la FBI.
În volumul de față, o regăsim pe Jane Hawk cutreerând șoselele americii, cu scopul de a pune mâna pe cei care i-au distrus familia. Protagonista este o femeie puternică care nu se va da în lături din fața celor care vor să controleze lumea. Jane este un pistolar modern care călătorește pe drumurile deșertice ale Statelor Unite.
Un alt personaj al narațiunii, care are un rol important,este Cora Gundersun, o profesoară care se ocupă de copiii cu dizabilități. Însă vocile din capul ei nu vor să o lase în pace. Ele îi șoptesc că are o plăcere ascunsă, o dorință care o va conduce la un gest abominabil. Fără voia ei, Cora este caracterul angajat de rău pentru a-i face jocurile.
Odiseea lui Jane Hawk o va conduce pe aceasta în apropierea evenimentului tragic căruia i-a dat naștere Cora. Periplul ei o va purta într-o călătorie în care se va intersecta adesea cu forțele diavolești pe care le vânează, dar și cu oameni aflați la ananghie cărora le va oferi o mână de ajutor.
Răul este prezent la tot pasul, iar de multe ori ia forma unei caracatițe care încearcă să împresoare universul în brațele ei distrugătoare. Jane Hawk este cea care încearcă să elimine acest sistem tentacular omniprezent.
Un personaj pe care pot să spun că l-am adorat și care mi-a provocat amuzament, este bunicuțul Barnie, un bătrânel văduv de un an, care colindă noaptea Statele Unite ale Americii. În acest univers decăzut, el este un element care reușește să aducă un comic temporar care conferă o notă plăcută lecturii.
Mă opresc aici, deoarece nu vreau să vă stric plăcerea de a lectura
această carte. Dacă sunteți fanii genului horror sau al romanelor din categoria
thrillerului, vă îndemn să puneți mâna pe acest volum și să vă lăsați purtați în lumea pe care o evocă autorul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu