ULTIMELE LECTURI:

Mai târziu
O viață regăsită
Cadoul
Lumea inelară
Marginea umbrei
Pacientul
X feluri de a muri
Omul Șoaptă


Gică Andreica's favorite books »

joi, 8 octombrie 2020

Scandalul Modigliani de Ken Follett



Titlu: Scandalul Modigliani

Autor: Ken Follett

Editura: RAO

Număr pagini: 288

 

Ken Follett, maestrul internațional al acțiunii și al suspansului, ne delectează de această dată cu un thriller extrem de alert, cu mize mari și periculoase, dar și extrem de spumos.

O fabuloasă „capodoperă pierdută“ devine premiul final pentru un istoric de artă a cărui ambiție îi consumă pe toți cei din jurul său, pentru un tânăr pictor răzvrătit, care plănuiește să se răzbune, și pentru proprietarul disperat al unei galerii de artă, a cărui viață pare a fi într-un dublu impas. În spatele eleganței și strălucirii lumii artei, totul funcționeză – furtul, falsul, trădarea și poate chiar și crima...

 

Despre Scandalul Modigliani, Ken Follett spune: „Am încercat să scriu o altfel de poveste, una care prezintă raportul subtil de subordonare a libertății individului față de mecanismele superioare. În această inițiativă lipsită de modestie, am eșuat. Poate din cauză că un astfel de roman nu poate fi scris: chiar dacă Viața nu este despre alegeri individuale, poate că Literatura este. Ceea ce a rezultat este o poveste amuzantă despre o infracțiune, în care un grup de personaje, majoritatea tineri, se implică în tot felul de pozne cu final neașteptat. Criticii au lăudat-o, numind-o dinamică, exuberantă, lejeră, veselă, amuzantă, lejeră (din nou) și spumoasă. Am fost dezamăgit că nu au observat intențiile mele cât se poate de serioase“.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu