ULTIMELE LECTURI:

Mai târziu
O viață regăsită
Cadoul
Lumea inelară
Marginea umbrei
Pacientul
X feluri de a muri
Omul Șoaptă


Gică Andreica's favorite books »

miercuri, 30 septembrie 2020

Lumina din întuneric de Sharon Cameron


 

Titlu: Lumina din întuneric

Autor: Sharon Cameron

Editura: Litera

Anul apariției: 2020

 

Povestea extraordinară a Stefaniei Podgorska, o adolescentă poloneză care, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a ascuns în podul casei treisprezece evrei.

 

În anul 1943, Stefania, o tânără de șaisprezece ani, lucrează în prăvălia familiei Diamant din Przemyśl, Polonia, croindu-și drum prin cântec în viețile și sufletele lor.

Totul se schimbă când armata germană invadează Przemyśl. Familia Diamant este obligată să se mute în ghetou, iar Stefania rămâne singură, într-un oraș sub ocupație nazistă, și nevoită să aibă grijă de Helena, sora ei în vârstă de șase ani. Împreună, cele două fete sunt puse în fața unei decizii terifiante, aceea de a-l ascunde pe Max, prietenul lor, și, în cele din urmă, alți doisprezece evrei.

Iar când doi ofițeri germani le rechiziționează casa, Stefania mai are de făcut o alegere crucială…

„Zbuciumată, sfâșietoare și, totuși, plină de speranță.“ – Jennifer Donnelly, autoarea romanului Sora vitregă

 

„Obsedantă și poetică. O incredibilă poveste despre curaj, supraviețuire și sfidare.“ – Alan Gratz, autorul bestsellerului Prizonierul B-3087

 

„Emoționantul roman al lui Sharon Cameron amestecă momentele de teroare pură cu incredibila putere interioară a acestei tinere femei, care a fost mama mea. Este o carte care îmi depășește toate așteptările.“ – Ed Burzminski, fiul Stefaniei Podgórska

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu