ULTIMELE LECTURI:

Mai târziu
O viață regăsită
Cadoul
Lumea inelară
Marginea umbrei
Pacientul
X feluri de a muri
Omul Șoaptă


Gică Andreica's favorite books »

vineri, 25 iunie 2021

Noutăți - Editura Lebăda Neagră: Dispăruții de Dirk Kurbjuweit & Cadoul de Sebastian Fitzek (Ediție broșată)


Titlu: Dispăruții  

Autor: Dirk Kurbjuweit 

Editura: Lebăda Neagră

Traducere de Andreea Odoviciuc

Anul apariției: 2021

Număr pagini: 392

 

,,Dispăruții” - un roman despre cel mai spectaculos caz penal din istoria germană.

Hanovra, 1923. Băieți care dispar, unul după altul, fără urmă. La început, polițiștii suspectează că aceste dipariții au la bază motivații politice - probabil că cei dispăruți sunt comuniști, care s-au orientat către nou-formata URSS sau sunt victime ale Partidului Nazist în plină ascensiune. Cu toate acestea inspectorul Robert Lahnstein începe să creadă că sunt în joc sunt mult mai multe forțe sinistre: posibil un ucigaș în acțiune? Poate Lahnstein să-l găsească pe criminal înainte ca acesta să comită o nouă crimă?

Bazat pe adevăratele crime ale lui Fritz Haarmann, legendarul Măcelar din Hanovra, acest nou roman captivant al lui Dirk Kurbjuweit explorează adâncimile depravării umane și oferă un portret întunecat al dreptății în timpul Republicii de la Weimar.

 

COMANDĂ CARTEA



Titlu: Cadoul 

Autor: Sebastian Fitzek

Editura: Lebăda Neagră

Traducere de Andreea Odoviciuc

Anul apariției: 2021

Număr pagini: 416

 

,,Cadoul” - un thriller psihologic fascinant, un joc de puzzle plin de coduri și secrete.

Milan Berg se află la un semafor când o mașină oprește lângă el. Pe bancheta din spate, o fată îngrozită. Disperată, ea aruncă o bucată de hârtie pe fereastră. Un strigăt de ajutor? Milan nu poate citi - este analfabet! Unul dintre cele peste șase milioane din Germania. Dar el simte: fata este în pericol de moarte.

Conform cercetărilor recente, în Germania locuiesc peste 6,2 milioane de oameni „insuficient literați”, cunoscuți și sub numele de analfabeți funcțional. (Asta înseamnă un grup mai mare decât cel al persoanelor care iau o carte în mână o dată pe săptămână!) Adulți ale căror abilități de scriere și citire nu sunt suficiente pentru a le permite să participe la viața socială și profesională așa cum suntem obișnuiți noi. De exemplu, pentru că nu pot să descifreze ecranul cu instrucțiuni al automatului cu bilete de călătorie, nu pot să deslușească ce scrie pe formularul de înregistrare la evidența populației sau 408 nu pot citi meniul din restaurant. Să nu mai vorbim de prospecte, manuale de utilizare, articole de ziar, reviste, cărți, scrisori, articole online sau postări de pe rețelele sociale. Noi, cei care putem citi, nu ne putem imagina cu ce greutăți se confruntă acești oameni în lumea scrisului în care trăim cu toții. (fragment din carte)


COMANDĂ CARTEA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu