ULTIMELE LECTURI:

Mai târziu
O viață regăsită
Cadoul
Lumea inelară
Marginea umbrei
Pacientul
X feluri de a muri
Omul Șoaptă


Gică Andreica's favorite books »

duminică, 5 aprilie 2020

Ce citim în Weekend? #1


În acest weekend, citim Romanul „Furia roșie” de Pierce Brown. Cu ocazia asta, ne pregătim pentru Clubul de Carte Paladin, care va avea loc după jumătatea lunii aprilie și va fi prima întâlnire care se va desfășura electronic, pe o platformă video (Zoom sau Skipe). Aceasta este o ocazie uriașă pentru cititorii de SF din România, deoarece putem lua parte la acest Club, de oriunde ne-am afla, doar să avem o conexiune la internet.

            Așadar, haideți să luăm  parte la o aventură incredibilă, pe planeta roșie, să coborâm în minele unde roșii se confruntă cu pericolul în fiecare zi, iar, pe urmă, să urcăm la suprafață, acolo unde Darrow află adevărul. Într-o lume ierarhizată pe culori, el trebuie să devină un auriu pentru a-și salva și răzbuna propriul neam.



Descrierea editurii:

În viitor, populaţia lumii e împărţită în clase având funcţii strict și clar definite, iar fiecărei clase îi corespunde câte o culoare. Darrow e un Roşu şi un Sondor al Iadului care lucrează în adâncul minelor de pe Marte pentru a face suprafaţa planetei locuibilă. La fel ca toţi cei din neamul lui, trudeşte din greu pentru a oferi un viitor mai bun generaţiilor următoare. Darrow va descoperi însă destul de repede că umanitatea ajunsese demult să populeze planeta Marte, iar cei ca el sunt ţinuţi drept sclavi de o clasă conducătoare decadentă, cea Aurie. Singurul mod în care se poate face dreptate în această societate abuzivă este ca Darrow să se infiltreze în mijlocul Auriilor, devenind unul dintre ei. 

„Ender, Katniss și acum Darrow." Scott Sigler

„O poveste gata să fie preluată de Hollywood, plină de acțiune și de emoție." Publishers Weekly

„Bine ritmat, captivant, excelent scris - genul de roman pe care nu poți să-l lași jos. Abia aștept următorul volum." Terry Brooks

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu