ULTIMELE LECTURI:

Mai târziu
O viață regăsită
Cadoul
Lumea inelară
Marginea umbrei
Pacientul
X feluri de a muri
Omul Șoaptă


Gică Andreica's favorite books »

marți, 22 decembrie 2020

Dragă Poona de Karin Fossum



Titlu: Dragă Poona 

Autor: Karin Fossum

Editura: Crime Scene Press

Traducere de Iulia Dromereschi

Anul apariției: 2020

Număr pagini: 296

 

Roman desemnat „cartea anului” de Washington Post Book World

Singuraticul și ciudatul Gunder Jomann pleacă în India. După două săptămâni se întoarce căsătorit, lucru care-i năucește pe locuitorii din Elvestad. Însă chiar în ziua când soția lui ar fi trebuit să vină în Norvegia, poliția descoperă la marginea satului trupul neînsuflețit al unei femei. Deși toți se disculpă și dezbat pe marginea subiectului cu o oarecare detașare, inspectorul Konrad Sejer știe că, de fapt, nimeni nu e complet nevinovat – la urma urmei, când pătrunzi în mintea locuitorilor, descoperi un peisaj dezolant.

Un thriller procedural de excepție, obsedant, cu atmosferă unică și care te face să te întrebi ce monștri poate naște hazardul.

 

Receptare critică

„Un page-turner irezistibil, un fel de anchetă scandinavă a lui Sherlock Holmes, cu personaje de Bergman și sânge de Tarantino.”

Entertainment Weekly

„Cu o măiestrie pe care puțini o pot egala, Fossum îi zugrăvește cu perspicacitate pe locuitorii din Elvestad, reunind portretele vii cu un mister și un detective intelligent, dar supus greșelii. Finalul nu e cel la care s-ar aștepta cei mai mulți cititori, însă se potrivește perfect acestei povești despre vieți triste și mărunte și despre consecințele tragice ale hazardului.”

Publishers Weekly

„Răvășitoare… Fossum are capacitatea să vadă până în adâncul sufletului unui sat întreg.”

The New York Times Book Review

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu